Категорії
непал південна азія подорожі щоденник

Непальський тревелог. День 38. Трек Горепані Гандрук

Трек Горепані Гандрук

Хороший сьогодні деньок видався.

Перший раз більш ніж за місяць в Непалі я попав в справжню зиму. Холодне морозне повітря, присипаний снігом хвойний ліс, і сонце. Погода просто відмінна, таке враження, що я в зимовий похід Карпатами попав. Правда там хороша погода не так часто буває.

Трек Горепані Гандрук

По плану перехід сьогодні мав бути невеликий, тож я не спішив. Вийшов з геста мабуть останнім, десь 9:30. Ще так пізно не стартував. По дорозі обігнав по черзі всі групи, всіх японців і хто там ще з ними був.

Трек Горепані Гандрук

Доказалась Дхаулагірі.

Трек Горепані Гандрук

Трек Горепані Гандрук

Як виявилось в японців тиждень “різдвяних” канікул. Собсно паски вони не святять, Різдво не святкують, то щоб не сидіти дома, катають по світу. 7-10 днів, сильно не розженешся, але в короткий трек сходити можна.

Трек Горепані Гандрук

Трек Горепані Гандрук

За яких 3 години дойшов до пункту призначення, села Тадепані. Звичайне собі туристичне село, пару гестів і все. Покрутився по сторонах, пообідав і пішов далі.

Трек Горепані Гандрук

Трек Горепані Гандрук

Трек Горепані Гандрук

Благо дорога була не складна, спуск. За яких пів години з зими перейшов якщо не в літо, то в весну точно.

Трек Горепані Гандрук

Село до якого я йшов називалося Гандрук. По великому рахунку основна і кінцева точка треку. Тут живуть гурунги, ще один етнос Непалу.

Трек Горепані Гандрук

Які ви знаєте етнічні групи непальців? Ну шерпи, бо відомі альпіністи, гуркхи, бо служать в британській армії. А от тепер ще й гурунги. Чим вони всесвітньо відомі, для мене залишилось загадкою, але люди хороші.

Трек Горепані Гандрук

Село їхнє – Гандрук, теж варте уваги, як мінімум того, що не туристичне. Є там з десяток лоджів, але на фоні з сотні мабуть справжніх хат вони губляться і погоди не роблять. Про такі села як Гандрук говорять: “там зупинився час” і все таке. І справді, якщо забрати дроти електропередач, то не можливо буде точно встановити яке зараз століття.

Трек Горепані Гандрук

Тут я вперше побачив як працювали за ткацьким станком. По справжньому, для себе, не сувеніри для туристів.

Трек Горепані Гандрук Трек Горепані Гандрук Трек Горепані Гандрук

Трек Горепані Гандрук

Трек Горепані Гандрук Трек Горепані Гандрук Трек Горепані Гандрук Трек Горепані Гандрук

Заселився в лоджі з гарним видом на хребет Анапурни. Крім мене з гостей був тільки один китаєць. Грішним ділом подумав, що то японець.

Поки чекав на кухні свій далбат (їжа така), господарі на подвір”ї грілись біля багаття, курили кальян, пили місцевий ром розбавлений чимось.

Потім і я до них приєднався. Говорили про те – про се. Знаєте, як воно буває часом в Карпатах, повечеряв, сидиш коло догораючого вогнища, на зорі дивишся, ведеш неспішні розмови. Те саме в принципі, тільки за кілька тисяч кілометрів.

Ніколи б не подумав, що сидітиму біля вогню з неальцями, говоритиму “за жизнь”.

Рука все тягнулася до камери, сфотографувати то все. Але є моменти, які на фото передати не можливо.

То був вечір з 24 на 25 грудня, католицьке Різдво, і моя остання ніч на треку.

Трек Горепані Гандрук

Слідкуємо за оновленнями “Непальського тревелогу” тут: https://gryniuk.com/category/podorozhi/південна-азія/непал/   

 

Facebook Comments