Категорії
подорожі середня азія узбекистан

Бухара Узбекистан

Бухара Узбекистан

По відвідинах міста Бухара залишилось кілька хороших знимок. Більшість тих фото вже показував, але окремо, думаю варто зібрати їх в одному пості.

Не буду писати про історію міста, кому цікаво – гляньте на Вікіпедії.

Бухара Узбекистан

Десь ближче до центру.

Бухара Узбекистан

Бухара Узбекистан

В місті є трохи туристів. Але вони в основному ходять по центральній вулиці. Досить звернути на бічну і пройти метрів 30, як ти вже сам один. Чим далі від основних туристичних вулиць, тим більше сувеніри в магазинах міняються на продукти.

Серед цікавих локацій – медресе, мечеті, фортеця ітд. Але як на мене найцікавіше – атмосфера східного міста. Можна просто гуляти по вулицях подалі від туристів.

Окремо варто зазначити синагоги (їх 2 шт вроді), та єврейський цвинтар. Бухарські євреї цікавий етнічний та соціальний феномен. Правда зараз їх дедалі менше, майже всі виїхали на Землю Обітованну.

Бухара Узбекистан

Не туристичний ринок теж цікавий. Килими правда ні разу не персидські, так стандартний Китай.

Бухара Узбекистан

Бухара Узбекистан

Відділ ювелирки на тому ж базарі.

Бухара Узбекистан

Ввечері на продуктовому базарі діти ганяють м”яча, торгаші давно розійшлись.

Бухара Узбекистан

Велосипед там також в тренді.

Як добратись до Бухари.

Як добратись літаком в Узбекистан.

Почивший в Бозі Аеросвіт якраз перед банкрутством відкрив рейс Київ – Самарканд. То був можна сказати ключ до Середньої Азії. Хочеш їдеш в Хіву і Бухару, хочеш на Памір.

На даний момент (початок 2014) за адекватні гроші (менше $500) перельотів знайти не вдалося.

Турецький Пегасус розширює ”покриття” в Середній Азії, тому є певна ймовірність, що відкриється рейс в Узбекистан.

Як доїхати до Бухари поїздом.

Є як мінімум один нічний і один денний поїзд з Ташкента в Бухару. Обидва поїзди йдуть через Самарканд. Квиток є сенс брати за день – два наперед. Квиток Бухара – Ташкент порядка $10.

Як доїхати до Бухари автобусом.

Дальніх автобусів в Узбекистані як таких нема. Між містами люди пересуваються на “Нексіях” (Daewoo Nexia). Працюють по принципу шаред таксі, вирушають по мірі заповнення, зібрали 4 пасажира до потрібного пункту і поїхали. Пряму Нексію на 200-300км можна знайти не завжди, тому можливо доведеться їхати “з пересадками”. Чекати на пересадках доведеться не довго, пасажири збираються досить скоро.

Інші міста Узбекистану

Будете в Узбекистані, можете відвідати також Хіву та Самарканд. Самарканд – велике сучасне місто. Кілька цікавих об”єктів в центрі і все. Такого атмосферного старого кварталу як в Бухарі нема. Хіва кажуть схожа на Бухару, старий центр ітд, нажаль не доїхав туди.

Бухара Узбекистан

Місцевий божевільний.

 

Сподобався пост, тисни “поділитись”.

Facebook Comments

Один коментар до “Бухара Узбекистан”

Обговорення закрито.